Teeltsturing op plantniveau: Phalaenopsis

In de Phalaenopsis-teelt zijn de laatste tijd allerlei (nieuwe) ontwikkelingen gaande zoals rekenen met lichtsommen, effect van stuurlicht, Het Nieuwe Telen, opkweek in pluggen, daglichtkas, etc.
Tevens vertellen moderne plantsensoren wanneer een gewas het naar zijn zin heeft. In de toekomst zal de plant steeds centraler staan bij het sturen van het klimaat. Om meer inzicht te krijgen in de meetgegevens die deze sensoren verzamelen zult u als Phalaenopsis-teler inzicht moeten hebben in plantenfysiologie en klimaatregeling op macro- en micro niveau.

Om u op de hoogte te houden van deze moderne ontwikkelingen én om uw teelt verder te optimaliseren, organiseert AgraVisi in 2021 2x deze cursus.

Het unieke van deze cursus is dat u met collega Phalaenopsistelers in één groep zit, dus gewasspecifieke kennis krijgt aangeboden!

De cursusleiders bij deze cursus zijn:
- Nollie Marissen (plantenfysioloog) 
- Menno Gobielje (voorheen van Bureau IMAC Bleiswijk BV)
- Sander Pot (lichtspecialist van Plant-Dynamics) 
- Govert Trouwborst (plantfysioloog van Plant Lighting)

We denken dat op deze manier een uniek aanbod tot stand is gekomen, waarmee u zich als Phalaenopsis-teler in korte tijd diepgaand kunt laten informeren over de laatste stand van kennis en techniek op dit terrein en dit direct kunt bespreken met uw vakgenoten, onderzoekers en voorlichters.

Data, cursustijden en locaties:
Dinsdag 25 januari, 1, 8 en 15 februari 2022 van 14.30 - 21.00 uur bij één of meerdere deelnemende bedrijven.

Tijdens de door ons verzorgde maaltijden is er ruimschoots gelegenheid om elkaar ook informeel te spreken.

U kunt hier een gedetailleerd programma van de cursus aanvragen.

Opmerkingen:
voor werknemers -vallende onder CAO Glastuinbouw- kan subsidie bij Colland worden aangevraagd waardoor 60% van de cursuskosten wordt vergoed

Inschrijven > Meer weten?

Download hier de laatste NieuwsVisi in PDF formaat.
Bekijk hier het cursusmenu


Motiverend en Resultaatgericht leidinggeven

Motiverend en Resultaatgericht leidinggeven

Deze cursus, onder leiding van Lambertus Vogelzang, wordt georganiseerd in vanaf 11 februari 2022 in Zuid Nederland. Klik hier voor...
27-01-2022
“Binnen onze organisatie bestond regelmatig een taalbarriëre. Wij vonden in AgraVisi een passende partij die een taalcursus op de werkvloer kon geven. De samenwerking is persoonlijk en vragen worden snel en daadkrachtig opgelost.”
Machteld Ligthart, Hessing Supervers
We delen de visie op training en advisering in de agrarische sector, namelijk actief en doelgericht met elkaar en met onze opdrachtgevers. Lambertus Vogelzang (docent Motiverend en resultaatgericht leidinggeven)
Ik vind het heel leuk als ik de mensen mee kan geven dat planten ontzettend slimme en mooie oplossingen hebben gevonden voor de uitdagingen van het bestaan op één vaste plek, en dat ze het leven ‘van lucht, zon en water met een beetje mineralen’ tot in de perfectie beheersen. Nollie Marissen (docente plantenfysiologie)
AgraVisi is Paul Bakker, Paul Bakker is AgraVisi! Paul staat voor wat hij zegt! Lida Sneekes (Fa. A. Sneekes & Zn)

Onze ervaring met AgraVisi: Breed cursusaanbod, laagdrempelig, persoonlijk, flexibel.

Zeggen wat ze doen, maar doen ook wat ze zeggen!
Margareth Ottenhof (Tobias Bromelias)

AgraVisi verzorgt de juiste combinatie van personen, een boeiend en goed ingedeeld programma, complete voorbereiding en de juiste omgeving.

Dit samen vormt het recept voor interessante en prikkelende cursussen.

Bjorn Bunnik (Bunnik Vriesea's)