Engelstalige heftruckcursus

Doelstelling:  De Arbowet verplicht de werkgever zijn medewerkers op te leiden voor taken welke hij/zij uitvoert. Dit geldt in het bijzonder voor risicovolle taken zoals het besturen van een heftruck (of gelijkwaardige voertuigen). Werknemers die dergelijke risicovolle taken uitvoeren dienen hiervoor doelmatig te zijn opgeleid en getraind. De cursus resulteert in een veiliger en schadevrij gebruik van heftrucks. Inhoud:  - Arbowet: wetten, plichten en rechten  - Risico’s en preventie - Veilig werken met de heftruck - Intern transport en opslag - Techniek en Verkeer - Antikantel training middels een speciaal ontwikkelde kantelheftruck  - Praktische oefeningen in rijvaardigheid en lastbehandeling.

Doelgroep: alle vorkheftruckchauffeurs, zowel ervaren als onervaren Deze cursus wordt regelmatig georganiseerd, ook als in-company. 

Datum + locatie: Informeer hier naar de mogelijkheden.

Tijdens de praktische oefeningen dient men werk/veiligheidsschoenen met stalen neus te dragen!  !!!!!Graag bij opgave vermelden of men ervaring heeft of niet!!!!!

De volgende COLLAND vergoedingen zijn voor werknemers van toepassing:
Bloembollengroothandel en Dierhouderij: 50%
Glastuinbouw: 60%
Open Teelten Bloembollen/Tuinbouw/Landbouw: 75%

Opmerkingen: 
- het theoretische gedeelte wordt schriftelijk geëxamineerd
- de praktijkopdrachten worden door de instructeur beoordeeld
- bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een certificaat + geplastificeerd creditkaartpasje 
- de deelnemer moet 16 jaar of ouder zijn.
- Er zijn aanbieders van heftruckcursussen die een einddatum op het pasje zetten van bv 5 jaar. Op onze pasjes en certificaten staat deze einddatum niet omdat dit nergens in de wet is opgenomen!!
Wel staat er in de Arbo-wet dat de werkgever verantwoordelijk is voor de veiligheid en welzijn van zijn werknemers. Via de risico-inventarisatielijst heeft de werkgever aangegeven dat de heftruck een gevaarlijk apparaat is.
De werknemer dient hiervoor dus instructie te ontvangen.
Het is dus aan de werkgever wanneer hij het nodig vindt dat men weer bijgeschoold moet worden.

Inschrijven > Meer weten?

Download hier de laatste NieuwsVisi in PDF formaat.
Bekijk hier het cursusmenu


Basiscursus

Basiscursus "Teelt en de broeierij van tulp"

Deze basiscursus gaat in februari 2019 van start. Klik hier voor meer informatie.

23-11-2018
“Binnen onze organisatie bestond regelmatig een taalbarriëre. Wij vonden in AgraVisi een passende partij die een taalcursus op de werkvloer kon geven. De samenwerking is persoonlijk en vragen worden snel en daadkrachtig opgelost.”
Machteld Ligthart, Hessing Supervers
We delen de visie op training en advisering in de agrarische sector, namelijk actief en doelgericht met elkaar en met onze opdrachtgevers. Lambertus Vogelzang (docent Motiverend en resultaatgericht leidinggeven)
Ik vind het heel leuk als ik de mensen mee kan geven dat planten ontzettend slimme en mooie oplossingen hebben gevonden voor de uitdagingen van het bestaan op één vaste plek, en dat ze het leven ‘van lucht, zon en water met een beetje mineralen’ tot in de perfectie beheersen. Nollie Marissen (docente plantenfysiologie)
AgraVisi is Paul Bakker, Paul Bakker is AgraVisi! Paul staat voor wat hij zegt! Lida Sneekes (Fa. A. Sneekes & Zn)

Onze ervaring met AgraVisi: Breed cursusaanbod, laagdrempelig, persoonlijk, flexibel.

Zeggen wat ze doen, maar doen ook wat ze zeggen!
Margareth Ottenhof (Tobias Bromelias)

AgraVisi verzorgt de juiste combinatie van personen, een boeiend en goed ingedeeld programma, complete voorbereiding en de juiste omgeving.

Dit samen vormt het recept voor interessante en prikkelende cursussen.

Bjorn Bunnik (Bunnik Vriesea's)